vietnam-gay.com : Gay Vietnam pengguna cambodia-gay.com : Panduan Kemboja gay
singapore-gay.com : Gay pengguna Singapura
  Vietnam tempat kejadian panduan gay dan lesbian  
       
VIETNAM Di sebelah timur semenanjung Indochina, Vietnam adalah satu jaluran tanah melanjutkan dari China di Utara Mekong Delta di Selatan. Selepas berdekad-dekad peperangan, dan tahun pembinaan semula, kerajaan komunis telah memulakan satu dasar pengubahsuaian dalam tempoh dua puluh tahun yang lalu, dan telah dibenarkan pasaran bebas dan menggalakkan pelaburan asing. Negara ini telah menyaksikan pertumbuhan yang pesat, dan lebih sepuluh tahun yang lalu, bilangan pelancong telah meningkat.
English Version    Version Française    Versión Española    Deutsch Version    versão em português
中文版
    日本版    versione italiana    Nederlandse versie    русская версия
รุ่นไทย    việt phiên bản    한국어 버전    النسخة العربية    Bahasa Melayu
vietnamese gay guy

DAN ANDA ?
Adakah anda tahu tempat baru gay di Vietnam ?
MEN's Resort & Spa - satu-satunya hotel gay di Kemboja
SECARA RINGKAS Memasuki Vietnam melalui udara adalah agak mudah dan sambungan antarabangsa yang dicadangkan oleh syarikat-syarikat pelbagai. Penerbangan domestik adalah antara bandar-bandar utama. Melainkan jika anda adalah warganegara dari negara jiran asian, anda mungkin perlu untuk mendapatkan visa dari kedutaan Vietnam sebelum memasuki negara ini. Mata wang tempatan Dong (1US $ = 20,000 Dong). Dolar AS juga diterima di banyak tempat. Kad kredit lebih dan lebih diterima untuk pembelian, dan ATM boleh didapati di seluruh bandar-bandar utama Vietnam. Penginapan dan infrastruktur adalah betul, taraf kesihatan dan kebersihan bertambah baik dalam tahun-tahun kebelakangan ini, tetapi kaedah-kaedah yang biasa untuk gaya hidup yang sihat dalam persekitaran tropika memohon.
GAY Homoseksualiti bukan satu kesalahan jenayah di Vietnam. Walaupun selama bertahun-tahun, gay tidak diterima mungkin kerana tradisi Confucian, generasi muda kini lebih berfikiran terbuka dan ia seolah-olah tidak menjadi masalah lagi bagi kebanyakan gay secara terbuka. Anda akan menemui semua alamat pertubuhan yang dimiliki dan mesra gay gay di Vietnam dalam laman web ini.
FAKTA Untuk cuba bayangkan hak-hak yang Gay di Vietnam, beberapa acara harus dikenali :
  • Pada tahun 2001, satu kaji selidik mendapati bahawa 82% daripada Vietnam percaya homoseksual itu tidak boleh diterima.
  • Media rasmi, yang diisytiharkan pada tahun 2002 homoseksual itu adalah sesuatu yang "jahat sosial" setanding dengan dadah haram dan pelacuran.
  • Pada tahun 2007, satu tinjauan yang dijalankan oleh HCMC Universiti mendedahkan bahawa 80% murid-murid berkata bahawa homoseksualiti tidak "buruk".
Kita boleh lihat homoseksual tidak dilihat sebagai satu perkembangan normal, tetapi yang pelik. Walau bagaimanapun, nilai-nilai kekeluargaan dan tradisi kekal penting. Tekanan kuat untuk anak-anak lelaki dan perempuan untuk berkahwin dan mempunyai anak-anak.
AMARAN Umur undang-undang persetujuan 18 di Vietnam. Pelacuran adalah haram.

contact @ mail